Copyright şi confidenţialitate

Condiţii de utilizare şi politica de confidenţialitate

Te rugăm să citeşti cu atenţie următoarele condiţii de utilizare pe care te angajezi să le respecţi prin înscrierea pe site-ul Babelweb. Babelweb poate modifica în orice moment condiţiile de utilizare. Toate acestea vor fi semnalate clar pe aceasta pagină.

 

Articolul 1. Definiţie
Babelweb este un site Internet care propune spaţii virtuale în vederea schimbului de informaţii şi publicaţii: proiectele online ale Babelweb.
Interfaţa acestor spaţii de schimb este în principal în trei limbi: spaniolă, franceză şi italiană. Unele elemente sunt propuse şi în alte trei limbi romanice: catalană, portugheză şi română.
Oricine poate publica articole, posta comentarii, să dea sfaturi sau să reacţioneze la temele propuse în limbile mai sus menţionate, dar şi în toate celelalte limbi romanice (corsă, creolă, sardă, ladină, …).
Spaţiile respective sunt gestionate de o echipă de administratori din Austria, Spania, Finlanda, Franţa, Grecia şi Italia.

 

Articolul 2. Înscrierea

2.1. Modalităţi
Pentru a lua parte la diversele spaţii de publicare, Babelweb oferă mai multe posibilităţi:
– de cititre şi participare fără înscriere;
– înscrierea cu un cont de Facebook (Babelweb nu memorează nicio informaţie personală);
– înscrierea cu un cont Babelweb: se atribuie o parolă automată pentru confirmarea înscrierii. Această parolă poate fi schimbată ulterior de utilizator,
– publicarea de articole şi comentarii cu condiţia respectării regulilor (conform 2.3);
– publicarea de materiale video, poze sau desene personale, care nu sunt supuse drepturilor de autor;
– posibilitatea de a semnala comentariile inadecvate, datorită funcţiei “semnalează”;
– posibilitatea partajării unui conţinut, datorită funcţiei “partajare”.

2.2. Date
Datele pe care le transmiteţi Babelweb în momentul înscrierii sunt numele de utilizator şi o adresă validă de poştă electronică. Aceste date nu sunt publice. Numele de utilizator sau pseudonimul corespund numelui autorului care va apărea în tot ce publică acesta, după înscrere şi conectare.
Datele personale nu vor fi utilizate niciodată fără acordul tău. Între timp, Babelweb poate folosi adresa ta pentru a trimite informaţii sau comunicări. Ai posibilitatea de a refuza trimiterea acestora în momentul înscrierii.
Unele date pot fi culese şi înregistrate anonim cu ajutorul unui cookie, precedate de memorarea automată a unor informaţii. Aceste informaţii ne permit generarea statisticilor privind accesările site-ului. Aceste date ar putea fi divulgate ca urmare a aplicării unei legi sau ca efect al unei decizii juridice.
Din momentul în care te hotărăşti să-ţi închizi contul, nu se va mai păstra nicio informaţie.
2.3. Folosirea numelui de utilizator şi a parolei
Numele de utilizator şi parola sunt date personale şi nu pot fi cedate terţilor. Babelweb nu poate fi tras la răspundere pentru eventualele consecinţe.

 

Articolul 3. Utilizarea serviciilor furnizate de Babelweb

3.1. Informaţii tehnice
Spaţiile de comunicare Babelweb sunt gestionate de Universitatea din Rèunion, iar conţinutul de WorldPress (http://www.wordpress-fr.net). Nu se poate garanta buna funcţionare continuă în caz de:
– probleme de funcţionare ale provider-ului Internet;
– îngreunarea traficului Internet;
– probleme tehnice ale furnizorului de servicii internet;
– echipament neadaptat acestui site.
Accesul la spaţiile de publicare ar putea fi temporar suspendat pentru lucrări de mentenanţă fără avertizări prealabile.
3.2 Utilizarea site-ului si a proiectelor online
Prin participarea la Babelweb, te angajezi să ai un comportament civic, corect şi respectuos, mai ales privind:
– nepublicarea sau utilizarea, sub nicio formă, a informaţiilor care pot şoca, aduce ofense sau defăima direct sau indirect persoane fizice sau juridice, grupuri, asociaţii sau insituţii;
– neutilizarea propunerilor violente, defăimatoare, ofensive sau cu caracter rasist, sexual, pornografic, homofob, xenofob sau politic;
– neutilizarea de texte supuse drepturilor de proprietate intelectuală;
– neutilizarea mijloacelor tehnice care ar putea dăuna bunei funcţionări a site-ului şi a spaţiilor de comunicare (virus, spam etc.);
– respectarea drepturilor de proprietate intelectuală referitoare la textele, datele, muzica, materiale video, desenele, fotografiile, imaginile şi benzile desenate postate pe site.
Spaţiile de comunicare – bloguri şi formuri – sunt moderate de către staff-ul Babelweb.
Babelweb îşi rezervă dreptul de a elimina conţinuturile jignitoare, care aduc ofense sau care nu corespund tematicii respectivelor spaţii.
Utilizatorul dispune de un spaţiu de acces şi de modificare pentru a corecta sau sterge datele furnizate. În orice moment se poate solicita ştergerea contribuţiilor proprii pe formuri sau bloguri, trimiţând un e-mail la adresa babelweb@gmail.com.

3.3 Utilizarea conţinuturilor
Conţinuturile (texte, desene, fotografii, benzi desenate, materiale video, planşe didactice etc.), design-ul şi logo-urile publicate de echipa Babelweb reprezintă proprietatea Babelweb.eu.

A licença Creative Commons BY NC SA aplica-se a todos os textos, desenhos, fotografias, cartuns e gravações de áudio ou vídeo publicados pelos usuários de Babelweb.

Utilizarea comercială sau în scop lucrativ a Babelweb şi a conţinuturilor sale este interzisă, fără autorizarea în prealabil din partea coordonatorului de proiect.

Conţinuturile Babelweb pot fi folosite ca materiale didactice, cu condiţia indicării logo-ului Babelweb şi al Comisiei Europene şi prin informarea în prealabil a coordonatorului.
Autorii contribuţiilor permit echipei Babelweb să utilizeze materialele lor la final de promoţie şi de cercetare.

3.4. Link-uri şi conţinuturi
Conţinuturile puse la dispoziţie de Babelweb pot propune legături de tipul hypertext către alte pagini web, către alte site-uri Babelweb sau către resurse Internet. Eligibilitatea acestor site-uri a fost controlată în momentul creării Babelweb, însă evoluţia lor în ansamblu nu mai poate fi verificată. Responsabilitatea Babelweb nu poate fi implicată în ceea ce priveşte natura şi utilizarea conţinutului acestor site-uri.
În cazul în care te hotărăşti să utilizezi aceste site-uri, trebuie să iei la cunoştinţă condiţiile lor de utilizare.
Articolul 4. Responsabilitatea
În cazul nerespectării uneia din obligaţiile prevăzute, Babelweb poate decide nepublicarea articolelor sau comentariilor care nu respectă regulile în vigoare pe site sau poate şterge contul tău fără preaviz.