DECE BABELWEB?

Babel” deoarce reuneşte persoane din toată lumea care vorbesc limbi diferite. Credem că este o ocazie minunată. În special credem în înţelegerea reciprocă între limbile romanice. Pe Babelweb se poate comunica în italiană, franceză, spaniolă, catalană, portugheză, română etc., chiar şi fără a stăpâni încă la perfecţie limba. Dar, mai ales, se pot citi contribuţiile celorlalţi prieteni din Babelweb, fiind surprinzător cât de uşor se pot înţelege limbi care nu au fost învăţate niciodată.
 
Web” deoarece este pe internet, evident, si propune folosirea Web 2.0.
 
Babelweb este un site creat pentru a împărtăşi teme, gânduri şi a participa la discuţii, depăşind astfel barierele între limbi: de la o reţetă pentru a pregăti un fel de mâncare care îi va surprinde pe toţi, până la concursul pentru cel mai bun film al anului, de la recomandări sau povestiri despre călătorii, până la propuneri de idei sau confruntări între gusturi sau păreri diferite.
 
A participa la Babelweb înseamnă a contribui la crearea de proiecte online, de exemplu la cea mai mare carte de bucate din internet sau la cea mai lungă călătorie colectivă din lume.
 
Nu ezitaţi: alăturaţi-vă comunităţii Babelweb! Comunicaţi dincolo de frontiere, descoperiţi şi contribuiţi la descoperirea noilor orizonturi! Şi, mai mult, este gratuit!