VOYAGE, VOYAGES…

Participez à la construction du plus grand voyage du monde en racontant un des vôtres.


Draga jurnalule,

01/10/2010

|

Auteur:

|

|

imprimerZEL 2010
SCOALA NR.4 « ELENA DONICI CANTACUZINO »
PUCIOASA , ROMANIA

Draga jurnalule,

Sunt cateva zile de cand stau si ascult cantecul valurilor spumoase ale Marii Adriatice, lasand soarele sa ma salute cu o raza, ca un rege ce domneste pe bolta senina si-mi mangaie obrazul lin de dimineata, in Italia.
Insa, astazi, soarele a iesit mai zambitor ca in celelalte zile, prevestind parca o minunata calatorie cu gondola pe apele Venetiei. Simt si in acest moment clatinarea acelui vapor construit din lemn masiv. Sideful apei de un albastru angelic veghea peste un abis al visurilor tacute. Cantecele inocente ale maretilor gondolieri ma incantau din ce in ce mai mult, alaturi de o usoara briza.
Dupa toate aceste splendori, am savurat o pizza italieneasca, feluritele branzeturi luand parte la deliciosul meu meniu.
Plimbarile in amurgul dulce al visarii mi-au prezentat o lume de basm, desi, cladirile stateau amortite, cu radacinile infipte in apa de sute de ani, deoarece noaptea cobora peste oras, incaruntita de luna. Ea statea in palatul ei de stele si astepta sa se unduiasca cat mai mult pe scarile din cutele crete ale boltii ceresti.
Iar acum, acum stau pe terasa camerei de hotel, melancolica si vesela, povestindu-ti, jurnalule, o calatorie de splendoare in Italia, alaturi de spectacolul de vis al Venetiei.
Aceste amintiri, coplesite de bucurie si entuziasm, sunt prezente in subconstientul pleoapelor mele, aproape inchise de franta oboseala.
Pe maine, bun prieten al confesiunilor!

Milea Luiza-Rodica Cls. aVIII-a C


Europa|Europe|EuropaCommentaire

« | »