VOYAGE, VOYAGES…

Participez à la construction du plus grand voyage du monde en racontant un des vôtres.


ITINERARII EUROPENE

01/10/2010

|

Auteur:

|

|

imprimerZEL 2010
SCOALA NR.4 « ELENA DONICI CANTACUZINO »
PUCIOASA , ROMANIA

ITINERARII EUROPENE

Grecia…..O tara mirifica plina de mistere binefacatore. Dintre toate insulele acestei tari am ales sa fiu cuprinsa de vraja insulei Thassos, o insula unde am intalnit pe cei mai primitori oameni din lume, cu o veche si bogata cultura.
Inconjurata de masline verzi si proaspete am petrecut o saptamana de vis pe aceasta superba insula. Marea Egee, de un albastru stralucitor, cu pesti argintii, plini de viata ,dadea un farmec deosebit acestui colt de lume.
Am mers pe cateva din plajele acestei insule si anume: Paradise Beach, Golden Beach, Limenaria si Skala Rachoni.
Paradise Beach este o plaja superba, cu nisip fin si auriu ca razele sclipitoare ale soarelui . Apa limpede, de culoarea smaraldului adaposteste vietati neintalnite.
Golden Beach este ,de asemenea ,o plaja unde te poti linisti, singurul loc unde intalnesti valuri agitate. Pietre racoroase, pline de farmec, stau insirate de-a lungul plajei ca niste farfurii zburatoare.
Limenaria adaposteste locuri pline de bucurie unde traiesti emotii pe care nu le uiti toata viata. Dar in Limenaria nu te ademenesc doar plaja si marea, ci exista si alte surprize nebanuite, cum ar fi: piatetele pline de tarabe cu lucruri specifice locului.Nu pot uita mirosul si gustul special de tatiki, un sos cu castraveti, usturoi si iaurt preparat de toti bucatarii de pe insula.
Ultima plaja din itinerariul meu-. Skala Rachoni- un loc umbrit de pini inalti si maiestuosi. Aici am remarcat apa sidefie cu meduze ca gelatina si arici de mare ca o minge saltareata cu tepi.
Thassos va ramane vesnic in amintirea mea ca un loc special unde am petrecut o vacanta de neuitat impreuna cu familia si prietenii mei!

STEFANIA MANTA, CLASA A VI-A A


Europa|Europe|EuropaCommentaire

« | »