VOYAGE, VOYAGES…

Participez à la construction du plus grand voyage du monde en racontant un des vôtres.


JURNAL DE CALATORIE -AUSTRIA

01/10/2010

|

Auteur:

|

|

imprimerJURNAL DE CALATORIE -AUSTRIA

ZEL 2010

SCOALA NR.4 « ELENA DONICI CANTACUZINO »

PUCIOASA , ROMANIA

Era o dimineata senina de vara cand spatiosul avion in care ne aflam a aterizat pe pista lunga din Viena. Elegantele stewardese ne-au condus catre scara avionului. Cu bagajele luate ,imbarcati in masina am pornit pe drumul lin catre hotelul unde trebuia sa stam. Asa a inceput o saptamana de vis.
Auzisem atat de multe lucruri despre Ambasada Romaniei asa ca in ziua venirii dupa o pauza binemeritata, am pornit pe drumul presarat cu mistere catre acel loc. Prima oara ne-am oprit la un restaurant ca sa mancam renumitul snitel vienez cu ketchup si cartofi prajiti. Dupa masa am ajuns la ambasada unde am mancat prajiturele si am baut suc. Acolo am primit o insigna cu steagul Romaniei si al Austriei. Din pacate trebuia sa ne continuam calatoria la palatal Belvedere. Stiati ca Eugen de Savoya a locuit acolo? Ce repede a trecut timpul ,am si plecat la hotel ca sa ne odihnim pentru alte aventuri.
Mereu mi-am dorit sa vad o alta gradina zoologica in afara de cea din Romania si iata-ma la gradia zoologica SCHONBRUN!!!!!! Cine ar fi crezut? Girafe ca o macara, koala argintii ca luna, hipopotami mari si uzi, crocodili de smarald si furnici rosii ca asfintitul care umblau prin tuburi peste tot. Caraghiosii pingiuni si focile mari au facut un spectacol incredibil. La Haus des Meres rechinii inotau nervosi in bazinele lor mari, calutii de mare pluteau in acvariul lor strimt, iar o broasca testoasa statea si se odihnea.
Roata Mare este un simbol al Vienei. Are 114 ani si 65 de metri, cat un bloc cu 22 de etaje! Oau! Ea este in Prater, cel mai vechi parc de distractii din lume. Masinute innebunitoare, carusele intortocheate si mirosul popcornului! Mmmmmmm! Cele mai frumoase carusele sunt cele cu apa. Trebuie sa mergeti acolo!
La shopping eram inconjurati de o multitudine de culori de la pantofi si haine. Puf, cercei, ochelari de soare si multe altele asteptau cuminti pe rafturi sa fie cumparate. Era chiar si un magazin de dulciuri! Praline ,martipan ,ciocolata! Buuuuuuun! Noi am plecat doar cu mici amintiri.
In ultima seara din Viena am realizat ca pierdeam o experienta de neuitat daca nu veneam. Oamenii sunt amabili si primitori, mancarea excelenta locuri istorice minunate. A fost ca o aventura pe mare insa mai incitanta. La fiecare pas pe care il faceam parca descopeream ceva nou, parca mii de fluturi ma purtau intr-un loc in care te simiti ocrotit. Cer senin,zambete de copil, soare de aur ,locuri cu parfum istoric de parca tu stateai langa constructor. Bucurie, fericire minunatii, descoperiri noi dar mai ales o noua viata. Asta iti aduce fiecare calatorie. Poti descoperi multe lucruri la care poate doar visai. Calatoria este ca o carte. Fila cu fila, pagina cu pagina, mereu descoperi ceva neasteptat. Zile de aur, minunate, cu parfum european te asteapta in fiecare tara pe tine. Tu ce crezi despre calatorii?
Burtescu Ana-Stefania
Cls a-6a A


Europa|Europe|EuropaCommentaire

« | »