UN FILM À NE PAS RATER !

Vous avez aimé, vous avez détesté un film. Dites-le ici!


Ficció

21/07/2011

|

Auteur:

|

|

imprimerDe CESC GAY (2005), amb Eduard Fernández, Montse Germán, Javier Cámara, Carme Pla, Àgata Roca.

 

El camí d’a la ciutat cap als Pirineus, pel retrovisor i just davant.

Els fulls del guió volen en un prat. El cel és gris de tempesta de final d’estiu a la Cerdanya. Comença a ploure. Al radiocasset antic, música clàssica.

L’amic veterinari arriba amb moto, content de veure l’amic reservat, tristot, instal-lat ja per uns dies a la casa del mig del prat, per trobar la pel-lícula de la crisi dels quaranta.

Un sopar al poble, a casa d’una amiga comuna que ha rebut la visita d’una amiga violinista per uns dies. L’amistat dels amics que t’estimen, t’aprecien, et respecten, sense ficció.

Una sortida a cavall, una excursió als llacs de la Pera, xerrant, ballant i fumant al voltant d’un foc de camp. Guionista i violinista, una nit perduts en un refugi, un dia en un hotel esperant per ser retrobats, un dia a Puigcerdà (qui ho diria, aquí, el París dels Pirineus !). El Pep Lizandre amb les seves danses a Bellver. La importància del que no es diu, dels silencis, de les mirades, de tantíssima contenció aparentment serena.

La « Love letter » del Nick Cave. S’ha fet fosc i continua plovent.

La companya i els nens arriben, sense avisar. L’altra realitat que retorna tan brutalment. Quanta quanta tristor.

Una immensa història d’amor que recorre paisatges emocionals subtilíssims, discrets, intensíssims, reals.

Ficció

 


¡NO TE PIERDAS ESTA PELÍCULA! | Un film à ne pas rater ! | Un film da non perdere | Um filme imperdível | Una pel·lícula que no us heu de perdre | Un film ce nu trebuie ratatbuongiorno!

non ho capito niente! Aiutami! per favore

ciao a salisburgo,
jakob

Ciao Jakob !

Io “versucherò” di aiutarti, ma c’è molto tempo che non parlo ni scrivo in italiano et senza il mio caro Zingarelli…

Infatti non raconto la storia del film, ci sono qualche photo soggettive di qualche sceni del film, alcune, semplicemente belle per me e che mi “parlano”, alcune chi sono in rapporto con lo sviluppo della storia.

E incommincio par la fine. Una immensa storia d’amore chi va via fra paesagi emozionali molto subtili, discreti, pieni di intensità, reali. Le protagonisti sono quelli dello trailer con la musica de Nick Cave, la notte e la pioggia.
Lui, un direttore da cinema in crisi dei quaranti, lei una “violinista”, tutti due in vacanza in casa degli amici. Amore, ma anche amicizia degli amici chi ti amano, ti montrano di respetto, senza fizione, veramente.

Tutto “findet” nei Pyrinei catalani “statt”. Persone della cità che van alla montagna, chi fanno excursione, che si perdono in montagna anche, che si innamorano… L’importanza da quello che non si dice, dei silenzi, delle mirade, “regard”…

Un film molto bello, ma non d'”azione”, d'”azione emozionale” possiamo dire: non so se esiste la versione in italiano…

Lo trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=PrKRKxScPjw&feature=related

Ciao !

Commentaire

« | »