LE PLUS BEL ENDROIT DU MONDE

Quel est, pour vous, le plus bel endroit du monde? Partagez vos textes, photos et vidéos.


Delta Dunarii

02/11/2009

|

Auteur:

|

|

imprimerVara trecuta am ales ca loc de vizitat Delta Dunării insă, nu am crezut că am sa mă îndrăgostesc de acest loc superb. Din prima clipă in care am pătruns in „inima” Dunării am simţit că este locul ideal pentru relaxare şi explorare aşa ca m-am gândit ca ar fi bine să prezint şi altora acest loc minunat. Iată câteva date despre Delta Dunării:

Dunărea îşi uluieşte vizitatorii cu cel mai frumos peisaj de pe cursul sau, acolo unde apele sale se contopesc cu cele ale Marii Negre, formând un ţinut sălbatic şi misterios numit Delta Dunării. Delta propriu-zisă este cuprins intre braţele Chilia, Sulina, Sf. Gheorghe la care se adăuga complexul lagunar “Razim” cu o suprafaţă de 43404 km².

Odată ajuns in delta, nu se poate sa nu fii impresionat de numeroasele colonii de pelicani, de nuferii de apă sau de nenumăratele minunaţii ale naturii ce încântă ochiul vizitatorului atât pe timpul zilei cât şi al nopţii.

Vegetaţia luxurianta cât şi grinduri precum Letea sau Caraorman in care se găsesc atât dune de nisip cu aspect deşertic, cât şi păduri cu aspect submediteranean – cu ierburi şi copaci specifici, fac din Deltă un loc unic in Europa. Aici putem auzi gasul a peste 300 de specii de păsări, care prin ciripitul lor, creează o atmosferă de vis.


IL POSTO PIÙ BELLO DEL MONDO | El lugar más bonito del mundo | Le plus bel endroit du monde | O lugar mais lindo do mundo | El lloc més bonic del món | Cel mai frumos loc din lumeBonjour Roxy,

Même si je comprends peu de mots en românâ, c’est clair dans votre article que Dunarii est un “loc superb” et “pentru relaxare”. Je l’ajoute à ma liste des endroits plus beaux à visiter un jour !

Ciao Roxy, imi place descrierea ta. Imi aminteste de compunerile de la scoala, care, banuiesc, in zilele de astazi nu mai pun accentul pe aceleasi aspecte… Nu am vazut Delta, dar sper sa ramana aceeasi pana ajung si eu la ea…, si multi altii…

Roxy,

Bienque je ne comprenne que quelques mots, le texte me donne envie de voir le delta du Danube un jour.
Espérons qu’il sera toujours aussi beau et non pollué.

Buna Roxy !
Am plecat din Romania fara sa vad Delta si Marii Negre. Eram profesora din francez in Bucuresti pentru un an. Acum locuiesc in China si ma gandesc des la Romania. As vrea sa ma intorc in tara in vara si sa calatoresc. Sper o data pentru ca articolul tau mi a dat chef ! Multumesc 🙂

Commentaire

« | »